Европейската комисия публикува предварителни данни за смъртните случаи по пътищата през 2022 година,

...
Европейската комисия публикува предварителни данни за смъртните случаи по пътищата през 2022 година,
Коментари Харесай

ЕК: Кои са държавите с най-много жертви при катастрофи

Европейската комисия публикува предварителни данни за смъртните случаи по пътищата през 2022 година , оповестиха от оттам. Според тях починалите при произшествия за миналата година са най-вече в Румъния и България .

Общото нареждане на държавите в ЕС по брой на смъртните случаи не се е трансформирало доста спрямо интервала преди пандемията — през 2022 г. най-безопасни са били пътищата в Швеция и Дания (съответно 21 и 26 смъртни случая на един милион жители), до момента в който броят на жертвите на пътнотранспортни катастрофи е максимален в Румъния и България (съответно 86 и 78 на един милион жители). 

Средната стойност за ЕС е 46 смъртни случая на един милион поданици. 

През миналата година при пътнотранспортни катастрофи са починали към 20 600 души: спрямо 2021 г. това е нарастване с 3 % и се дължи на обстоятелството, че придвижването възвърне нивата си след пандемията от COVID-19. В съпоставяне с предпандемичната 2019 г. обаче смъртните случаи са с 2000 по-малко (–10 %). Целта на Европейски Съюз и Организация на обединените нации е до 2030 г. броят на смъртните случаи при пътнотранспортни катастрофи да бъде понижен на половина.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР